Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Amazonova podružnica otvara u Njemačkoj 500 radnih mjesta u segmentu usluga u oblaku

Amazonova podružnica otvara u Njemačkoj 500 radnih mjesta u segmentu usluga u oblaku

Amazon Web Services (AWS) objavio je u ponedjeljak da će otvoriti 500 radnih mjesta u Njemačkoj i novi ured u Muenchenu, šireći poslovanje u segmentu usluga u oblaku u najvećem europskom gospodarstvu.

AWS se bazira na tehnologiji koju Amazon koristi na svojoj platformi za internetsku trgovinu. Industrijske tvrtke u Njemačkoj sve više koriste njegove usluge otkada su uvažili bojazni vezane za zaštitu podataka.

“Ti su klijenti prevladali dileme vezane za usklađenost s propisma i sigurnost i sada se pojačano koriste našim uslugama”, konstatirao je glavni direktor AWS-a za Njemačku, Austriju i Švicarsku Klaus Buerg.

“Zbog tih bojazni, navika i ponašanja u prošlosti, danas ubrzano slijede trendove umjesto da ih predvode”, ustvrdio je Buerg u intervjuu za Reuters.

AWS je od njemačkog regulatora za kibernetičku sigurnost dobio certifikat za usluge u oblaku, što znači da su podaci pohranjeni na njegovim serverima sigurni čak i ako su smješteni na serverima izvan Njemačke.

U suradnji sa njemačkim industrijskim divom Siemensom namjeravaju također organizirati prezentaciju projekta kojim žele pokazati mogućnosti primjene usluga u oblaku u funkciji podrške automatizaciji proizvodnje.

Nova radna mjesta u AWS-u bit će sastavni dio već najavljenih ukupno 2.800 radnih mjesta koliko ih namjeravaju otvoriti u Njemačkoj, a bit će raspoređena u poslovnim i istraživačkim odjelima u zemlji, naglasio je Buerg.

P.T./hina

foto: Amazon

Tagovi: