auto-moto

Home / auto-moto/eko industrija/Poslovne vijesti / Audi gasi proizvodnju pojedinih sportskih modela, okreće se električnim vozilima

Audi gasi proizvodnju pojedinih sportskih modela, okreće se električnim vozilima

Audi gasi proizvodnju dva sportska modela u sklopu planiranih 14 milijardi eura ulaganja u električna vozila, kazao je u četvrtak izvršni direktor njemačkog automobilskog diva Bram Schot na sastanku dioničara u Neckarsulmu.

„Čistimo svoj portfelj“, istaknuo je Schot, ukazujući na potrebu da se modeli pojednostave.

Kompanija je već obustavila proizvodnju trećine modela s kombinacijom motora i sustava prijenosa. Sada najavljuju i gašenje sportskih modela TT i R8.

Schot je ipak najavio novi luksuzni model uspješnog A8.

Volkswagenova podružnica za luksuzne automobile u prošloj je godini i u prvom tromjesečju 2019. zabilježila snažan pad prihoda, dobiti i broja prodanih automobila.

Schot je 2019. nazvao godinom restruktiriranja i tranzicije. Do 2025. Audi namjerava na tržištu imati ukupno 10 hibridnih i 20 potpuno električnih modela. Cilj je preuzeti vodeću ulogu u promjenama u segmentu skupljih automobila.

Audi kaska za konkurentima u prijelazu na električna vozila. Samo su tri njihova hibridna modela, A3, A6 i Q7, i električni sportski SUV e-tron manji nego kod konkurencije.

U međuvremenu su najavili hibridne verzije poznatih modela klasičnih vozila A6, A7 i A8.

K.A.

foto: Audi