Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Bahtijarević: “Možda sam naivan, ali nadam se da se stvari mogu poboljšati”

Bahtijarević: “Možda sam naivan, ali nadam se da se stvari mogu poboljšati”

Liječnik Zoran Bahtijarević kandidat je Amsterdamske koalicije na predstojećim europskim izborima. Pojasnio je svoju odluku da uđe u politiku.

“Percepcija politike u Hrvatskoj nije lijepa. Zaslužili smo da nam narod više ne vjeruje. Moj dojam je bio da u hrvatskoj politici ne mogu učiniti puno. Možda sam doista naivan, ali ja ću vjerovati da mogu nešto promijeniti. Sjeli smo i razgovarali, prepoznao sam ideju i ni u jednom trenutku nisu inzistirali da budem član stranke”, rekao je Bahtijarević HRT-u.

Kaže da Europu doživljava kao domovinu, ali da je to prije svega Hrvatska koja je premalena da bi mogla nešto učiniti. S izuzetkom sportskih uspjeha. “Europa koja ujedinjuje nas štiti”, rekao je.

Bavit ću se onim što znam, dječjom medicinom, problemima ljudi s teškim kroničnim bolestima, pitanjima sporta…”, rekao je o temama kojima će se baviti u Europskom parlamentu.

“Sva djeca na europskoj razini trebaju imati jednaku skrb. Skrb treba biti dostupna svoj djeci Europe na istoj razini”, smatra Bahtijarević.

novo.hr

foto: scr.hrt