Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Belgijski Club Brugge dao podršku Ivanu Leki zbog navodne afere namještanja

Belgijski Club Brugge dao podršku Ivanu Leki zbog navodne afere namještanja

Hrvatski trener Ivan Leko navodno je upleten u veliku aferu belgijskog nogometa i namještanje utakmica. Na ispitivanju u policiji Leko je proveo više od deset sati a istraga je još u tijeku.

Belgijsko tužiteljstvo je otvorilo slučaj o pranju novca te istragu fokusiralo na agente Mogija Bayata i Dejana Veljkovića, pišu nogometne vijesti. Upravo je Veljković označen u medijima kao jaka poveznica sa Lekom jer mu je osigurao trenerski posao u Leuvenu, a bio je posrednik tijekom transfera u Lokeren za vrijeme Ivanove igračke karijere.

„Nemamo što skrivati, sve je čisto. Naravno da ćemo surađivati s istražiteljima i dati im sve tražene informacije. Dokazat ćemo da je sve čisto i u redu. Štitit ćemo našeg trenera Ivana Leku, on nije kriv“, pružio je punu potporu predsjednik Bruggea, Bart Verhaeghe.

Na Lekinoj strani su i navijači kluba koji su se u 18 sati okupili ispred policijske postaje!

“Nakon istrage pranja novca i namještanja utakmica u Belgiji, želimo izraziti podršku našem klubu i našem treneru Ivanu Leki. Imamo puno povjerenje u njega!”

„Štoviše, želimo naglasiti kako se istraga vodi protiv beskrupuloznih menadžera, a ne protiv Cluba Bruggea i Ivana Leke, suprotno onome što neki mediji, pogotovo strani, prenose”, napisali su na Facebooku.

novo.hr

foto: scr.arhiva