gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Belica: Proizvođačima krumpira ugovori vrijedni 53 milijuna kuna za izgradnju skladišta

Belica: Proizvođačima krumpira ugovori vrijedni 53 milijuna kuna za izgradnju skladišta

U prostorijama Društvenog doma u Belici, u Međimurskoj županiji, u utorak je u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića uručeno 12 ugovora, vrijednih 53 milijuna kuna, o dodjeli nepovratnog novca za izgradnju skladišta za krumpir.

Ugovore je primilo 12 proizvođača krumpira iz Međimurske i Varaždinske županije, a riječ je o novcu za provedbu podmjere 4.1 potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva – restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti.

Vrijednost skladišnih kapaciteta je 78,5 milijuna kuna, a grade se su u skladu s europskim standardima. Ugovore je poljoprivrednicima uručio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio je proizvođače što su pokazali inicijativu i u pravom trenutku počeli dijalog s Ministarstvom poljoprivrede.

Kroz zajedničko traženje rješenja podržao se vaš rad, a osobito to vrijedi za novi koncept skladištenja krumpira“, rekao je i dodao da su bili agilni u pravom trenutku te u samo nekoliko mjeseci osigurali znatna financijska sredstva.

T.J./hina

Tagovi: ,