Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Beljak se ispričao zbog sramotne izjave na Twitteru

Beljak se ispričao zbog sramotne izjave na Twitteru

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak jučer je užario društvene mreže svojom objavom da UDBA nije pobila dovoljno političkih emigranata u zemlji i svijetu.

“Preko 100? Očito nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sr…nja i vodio sve ratove od ’91. do ’99. Fašisti iz bivše Jugoslavije i iz drugih zemalja koji su izbjegli UDBI”, napisao je jučer Beljak na Twitteru.

Beljakov tweet koji je kasnije obrisao

Nakon lavine reakcija Beljak je izbrisao tweet i ispričao se.

“U vezi ovog mog nespretnog i nesretnog tweeta. Taj tweet je dio šire rasprave, pune uvreda i laži. No, nebitno. Žao mi je što se iz moje objave dalo zaključiti kako podržavam politička ubojstva, a to, naravno, nije istina. Žalim i ako sam nekoga uvrijedio. Pogriješio sam”, objavio je Beljak.

Na njegovu objavu osvrnuo se i HDZ-ov Željko Reiner.

– Bez obzira na neuvjerljivost njegove isprike, ona zabrinjava zato što ukazuje na porast lijevog ekstremizma u našoj zemlji. Ljudi koji pomisle, a kamo li da napišu na svom Twitteru, da bi se sa svojim suparnicima razračunavali na taj način, očito tako i misle.

Smatram da su Beljakove izjave nedopustive u modernom demokratskom društvu, kazao je Reiner za Hrt

Nije to prvi puta i uklapa se u izjave saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića, koji je nedavno rekao “izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika,” kaže Reiner.

novo.hr

foto: scr.arhiva