tehnologija

Home / ostalo/Poslovne vijesti/Računala / Biljana Cerin nominirana u upravni odbor najveće svjetske cyber security organizacije

Biljana Cerin nominirana u upravni odbor najveće svjetske cyber security organizacije

Direktorica hrvatske tvrtke Ostendo Consulting Biljana Cerin nominirana je za poziciju u upravnom odboru najutjecajnije i najveće svjetske stručne organizacije za informacijsku sigurnost ISC, koja okuplja više od 125 tisuća certificiranih stručnjaka za sigurnost informacijskih sustava.

Izvijestivši u ponedjeljak o toj nominaciji, iz tvrtke Ostendo Consulting, ističu i da je to prvi puta da bi na čelo te važne svjetske stručne organizacije mogao doći netko iz Hrvatske.

“Organizacija International Information Systems Security Certification Consortium, s više od 125 tisuća certificiranih stručnjaka za sigurnost informacijskih sustava, uvjerljivo je najveće i najutjecajnije tijelo takve vrste u svijetu, čiji upravni odbor na kraju svog mandata ističe devet stručnjaka iz cijelog svijeta koji su djelovanjem znatno pridonijeli razvoju informacijske sigurnosti. Članstvo potom među njima bira svoje novo vodstvo”, objašnjavaju iz Ostendo Consultinga.

Za Cerin naglašavaju da je u upravljanju rizikom informacijske sigurnosti pomagala brojnim klijentima zvučnih imena poput Fortune 500 biotehnološke kompanije Amgen, Stanford University – hospital and clinics, MGM resorts i drugima, kao i da je redoviti predavač na brojnim međunarodnim stručnim događajima.

U Hrvatskoj je prošle godine uvrštena među 50 najutjecajnijih žena u IT-u.

T.R./h

foto: scr.yt