auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / BMW će u novoj tvornici za izvor energije koristiti izmet

BMW će u novoj tvornici za izvor energije koristiti izmet

U potrazi za obnovljivim izvorima energije BMW prelazi na biomasu, odnosno bioplin, koji će pokretati njegovu tvornicu u Južnoafričkoj Republici

BMW je ozbiljno shvatio zadatak smanjenja zagađenja okoliša. U to smo se već imali prilike uvjeriti po pitanju razvoja njegovih električnih automobila, no proizvodnja baterija i ostali proizvodni pogoni stvaraju stakleničke plinove i svojevrsni su zagađivači okoliša. Zato BMW želi otići korak dalje, te se okreće ni više ni manje nego biomasi, piše Autostart.

BMW želi svu svoju struju do kraja ovoga desetljeća početi crpiti iz obnovljivih izvora energije, zato će njegova tvornica u Južnoafričkoj Republici biti opskrbljivana energijom dobivenom iz kravljeg i kokošjeg izmeta.

Upravo ta tvornica u Rosslynu (Pretoria) sklapa BMW serije 3 i prva je strana tvornica tvrtke BMW. Sklopljen je desetogodišnji ugovor o otkupu električne energije iz elektrane udaljene 80 km, koja bioplin pretvara u električnu energiju.

BMW-ova tvornica u Leipzigu većinu energije dobiva iz vjetrenjača, nedavno je otvorena i “farma baterija”, a tvrtka u američkome Spartanburgu energiju dobiva iz metana.

novo.hr

foto: bmw

Tagovi: ,