Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Boeing gasi oko 2.000 radnih mjesta

Boeing gasi oko 2.000 radnih mjesta

Američki zrakoplovni div Boeing potvrdio je da će u ovoj godini ugasiti oko 2.000 radnih mjesta u financijskom i kadrovskom odjelu kombinacijom otkaza i programa poticaja radnicima na promjenu posla.

U 2022. Boeing je najavio da će otpustiti oko 150 radnika u financijskom odjelu kako bi pojednostavio korporativnu strukturu i usmjerio više resursa u proizvodnju i razvoj proizvoda. 

U siječnju poručli su da će do u kraja ove godine zaposliti 10.000 radnika, nakon 15 tisuća zaposlenih u 2022., ali i ugasiti neka radna mjesta u odjelu potpore klijentima.

U ponedjeljak kompanija je potvrdila izvješće Seattle Timesa, izvijestivši da očekuje da će “u ovoj godini smanjiti broj zaposlenih za oko 2.000, prvenstveno u odjelu financija i ljudskih resursa, kombinacijom otkaza i poticaja na dobrovoljni odlazak”.

Potvrdili su i da će otprilike trećinu tih radnih mjesta prepustiti podizvođaču, indijskom Tata Consulting Servicesu i dodali da nastavljaju s procesom “pojednostavljivanja korporativne strukture”.

K.A.

foto: Boeing

Tagovi: