novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Boris Mikšić otvorio tvornicu u Belom Manastiru vrijednu 28 milijuna kuna

Boris Mikšić otvorio tvornicu u Belom Manastiru vrijednu 28 milijuna kuna

Tvrtka EcoCortec u vlasništvu poduzetnika Borisa Mikšića, u petak je u Belom Manastiru otvorila novu tvornicu antikorozivnih folija, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko 28 milijuna kuna, od čega su 35 posto sredstva europskih fondova.

Svoje patentirane proizvode koji se temelje na suvremenim rješenjima za zaštitu od korozije EcoCortec gotovo u cijelosti izvozi, opskrbljujući automobilske proizvođače i druge tvrtke, a zbog kontinuiranog povećanja potražnje odlučio se na izgradnju nove tvornice, rečeno je na otvorenju.

Vlasnik tvrtke Boris Mikšić ocijenio je kako je riječ o najsuvremenijom tvornici takvog tipa u Europi, dodavši kako je investicija ostvarena uz podršku Ministarstva gospodarstva i lokalne samouprave. Podsjetio je kako je tvrtka u Belom Manastiru počela raditi prije 12 godina i u tom vremenu nije bilo ni jedne nesreće na redu niti odlaska radnika u inozemstvo.

Uz 40 djelatnika koji rade u starom pogonu, u novomu se očekuje se zapošljavanje još deset, a s obzirom na opseg proizvodnje i planirane investicije vjerovatno će biti potrebe i za dodatnim zapošljavanjem, kazala je direktorica tvrtke Dijana Zrinski dodavši kako bi novi pogon punim kapacitetom trebao početi raditi oko Nove godine.

U tvrtki ističu kako će, osim povećanje proizvodnje, proširenje  omogućiti još ažurniju dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD.

N.H.

foto: ecocortec