interijeri

Home / interijeri/Poslovne vijesti / Bosch ostvario rast prodaje u Hrvatskoj za više od 25 posto

Bosch ostvario rast prodaje u Hrvatskoj za više od 25 posto

Tvrtka Bosch fiskalnu 2016. godinu završila je s konsolidiranom prodajom od 404,8 milijuna kuna u Hrvatskoj, što je porast za više od 25 posto u odnosu na prethodnu godinu, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke.

“Očekujemo da će porasti potražnja za našim pametnim proizvodima i uslugama koji olakšavaju svakodnevni život, a da će naše lokalno poslovanje, na temelju pozitivnog prvog tromjesečja, u 2017. nastaviti rasti”, izjavila je glavna direktorica Boscha u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji Mirsada Kudrić.

Broj zaposlenika u Hrvatskoj ostao je stabilan, nadomak 70, uključujući nekonsolidirana društva, ističu iz tvrtke te napominju kako očekuju da će taj broj ostati na sličnoj razini i tijekom 2017. godine.

U Boschu procjenjuju i da će do 2020. godine globalni volumen tržišta Internet stvari (IoT) rasti 35 posto godišnje, do 250 milijarda dolara.

Na globalnoj razini, tvrtka je u 2016. prodala 27 milijuna proizvoda osposobljenih za Internet. Grupa Bosch u 2017. planira rast prodaje između tri i pet posto, ističu iz tvrtke.

Svi će njezini novi elektronički proizvodi, kako se navodi, do 2020. biti povezivi. Također napominju kako će tijekom idućih pet godina Bosch uložiti 300 milijuna eura u svoj centar za umjetnu inteligenciju.

N.H./h

foto: bosch.com

Tagovi: