Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / British Airways istražuje krađu korisničkih podataka

British Airways istražuje krađu korisničkih podataka

British Airways (BA) obavijestio je javnost u petak kako su njihova internetska stranica i mobilna aplikacija od 21. kolovoza do 5. rujna bile pogođene hakerskim napadom te kako situaciju istražuju „kao hitan slučaj”, piše BBC.

Zrakoplovna tvrtka priopćila je kako su ugroženi financijski i osobni podaci njihovih korisnika. Pogođeno je 380.000 transakcija, no ukradeni podaci nisu uključivali pojedinosti o putovanjima ili putovnicama.

„Napad na stranicu je riješen i naša internetska stranica radi normalno. Obavijestili smo policiju i nadležna tijela”, navodi se u priopćenju tvrtke i dodaje kako su korisnici čiji su podaci hakirani kontaktirani u četvrtak navečer.

Iz tvrtke ističu i da se svatko tko vjeruje da je možda pogođen tim napadom obrati svojoj banci ili davatelju kreditnih kartica te potom slijedi njihove upute.

„Jako nam je žao zbog nemira koji je ova kriminalna aktivnost prouzročila. Zaštitu podataka naših korisnika shvaćamo ozbiljno”, poručio je Alex Cruz, predsjednik i izvršni direktor BA.

Zrakoplovna tvrtka je u petak u novinama objavila oglase s isprikom za nemir koji je prouzročio napad.

Nacionalna agencija za kriminal i Nacionalni centar za sigurnost na internetu potvrdili su da trenutno rade na procjeni incidenta.

K.N./hina

foto: BritishAirways