Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Brzi internet za Bjelovar i okolicu

Brzi internet za Bjelovar i okolicu

Izgradnja širokopojasne infrastrukture za oko 15 tisuća korisnika u Bjelovaru i okolici uvrštena je na listu prihvatljivih projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, priopćeno je u utorak iz Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je nositelj projekta.

Projekt širokopojasnog interneta obuhvaća više od sedam tisuća kućanstava na bjelovarskom i području općina Velika Pisanica, Nova Rača, Kapela, Veliko Trojstvo, Zrinski Topolovac, Rovišće, Šandrovac, Severin i Veliki Grđevac.

Od projekta se očekuje poticanje razvoja raznih usluga, povećanje učinkovitost javnih institucija i gospodarstva, omogućavanje bržeg pristupa znanju te u konačnici podizanje konkurentnosti ruralnih područja.

Kako bi se projekt realizirao, interes trebaju pokazati privatni operateri, a rok za prijavu istječe 25. rujna ove godine.

Prema investicijskom modelu po kojem je iskazan interes Bjelovarsko-bilogorske županije, operater koji se odluči preuzeti županijski projekt plana razvoja širokopojasne infrastrukture, zadužen je za izgradnju i operativni rad mreže uz mogućnosti korištenja sredstava iz EU-ovih fondova.

N.H.

foto: pixabay