Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / /BURNA NOĆ/ Mišković ponudio Keka, ali Mamić se ovime odužio Daliću za uslugu

/BURNA NOĆ/ Mišković ponudio Keka, ali Mamić se ovime odužio Daliću za uslugu

Kako je predsjednik HNS-a Davor Šuker priznao dan kasnije, ‘bila je to duga, burna noć’ u hotelu Milenij, gdje se do četiri ujutro tražilo od članova Izvršnog odbora da jednoglasno podrže Zlatka Dalića, trenutno slobodnog trenera, koji se bavi pomaganjem Varaždinu na povratku u Prvu HNL.

Naravno da je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka, domaćina utakmice s Fincima, na nasljednika Ante Čačića predložio Matjaža Keka, kako piše jutarnji.hr, barem za Kijev, teško i za dodatne kvalifikacije s obzirom na to da Rijekin trener ima klupske obveze u Europskoj ligi, Šuker je u subotu ujutro rekao i da su ‘četiri imena bila u igri’, no nije nikakva tajna, prateći hrvatski medijski prostor znalo se da je ‘opcija B’, ako Čačić ‘kihne’, kako ju je nazvao izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, bila samo jedna – Zlatko Dalić.

I to ne zato što je bio uspješan na Bliskom istoku, niti zato što je Livnjak poput Šukera, nego, da si ne lažemo, jer je izlobirao da njegov bivši klub, Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojeg zovu ‘azijskim Real Madridom’, u siječnju preuzme Zoran Mamić, koji je prethodnih pola godine vodio Al-Nasr iz Rijada (Saudijska Arabija).

Zdravko Mamić očito zna cijeniti kad mu netko napravi životno važnu uslugu, pa se tako Dalić, koliko god javno demantirao da je ‘Zokiju sredio posao’, popeo na čelo u hijerarhiji, službeno Dinamova savjetnika, a u stvarnosti ‘alfe i omege’ hrvatskog nogometa. Što će to značiti za hrvatski nogomet, možete sami pretpostaviti.

novo.hr

foto: scr.