Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/zdravlje i ljepota / Capak: ‘Obavijestili smo Pfizer da možemo izvući više od 5 doza iz bočica, sad nam više naplaćuju’

Capak: ‘Obavijestili smo Pfizer da možemo izvući više od 5 doza iz bočica, sad nam više naplaćuju’

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak je na presici Nacionalnog stožera iznio neobičnu informaciju da je Hrvatska, ali i neke druge zemlje, shvatila da u Pfizerovim bočicama ima šest, a ne pet doza kako je deklatirano.

Mi smo imali deklariranih pet doza po bočici. Kolege su nam javljali da su mogli navući i šest, sedam. Tražili smo objašnjenje, Pfizer je rekao da je to moguće. Kako je do toga došlo, pitajte Pfizer – kazao je Capak.

Neki su imali igle za navlačenje od 2 mm, a neki od 1 mm. Neke zemlje nisu mogle nabaviti manje šprice, mi imamo te i možemo od početka navlačiti više – nastavio je.

Mi smo Pfizer pitali hoće li rezultati biti isti ako se uzima šest doza. Odlučili su da će to i naplaćivati sada, umjesto pet doza naplatit će šest – zavšio je ravnatelj HZJZ-a.

Mnogi su sa čuđenjem komentirali zašto je Capak javio Pfizeru ‘višak’ doza u bočici. Isto tako, sigurno nije korektno od farmaceutskog diva, što će dodatno naplaćivati, istu količinu bočica. Međutim, možda je iluzorno očekivati korektnost, od farmaceutske kompanije..

novo.hr

foto: arh.nh