Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / CERP objavio javni poziv za kupnju pet poslovnih udjela u slatinskom Agroduhanu

CERP objavio javni poziv za kupnju pet poslovnih udjela u slatinskom Agroduhanu

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) u ponedjeljak je objavio javni poziv za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju gotovo 90 posto udjela u trgovačkom društvu Agroduhan iz Slatine, u vlasništvu Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, po početnoj cijeni od 20 milijuna kuna.

Ukupna nominalna vrijednost pet poslovnih udjela koji se prodaju iznosi 19,7 milijuna kuna, što je 89,8 posto u temeljnom kapitalu, pri čemu početna cijena prodaje poslovnih udjela iznosi 20,04 milijuna kuna, objavljeno je na internetskoj stranici CERP-a.

Rok za podnošenje ponude je 21. listopada ove godine do 14 sati, a pravo na dostavu ponude imaju samo ponuditelji koji otkupe ponudbenu dokumentaciju tijekom javnog prikupljanja ponuda.

Postupak podnošenja ponuda i izbora najpovoljnijeg ponuditelja provodi se sukladno uvjetima propisanim u ponudbenoj dokumentaciji, pri čemu trošak preuzimanja ponudbene dokumentacije iznosi 15 tisuća kuna.

Obvezujućoj ponudi potrebno je priložiti ponudbeno jamstvo u iznosu od 200.350 kuna. Ponudbeno jamstvo može biti u obliku ponudbene bankarske garancije domaće ili strane banke ili se navedeni iznos kao jamčevina uplaćuje na račun CERP-a, napomenuto je.

Kako stoji na internetskoj stranici tvrtke, Agroduhan d.o.o. u ukupnoj hrvatskoj proizvodnji duhana sudjeluje sa oko 30 posto.

D.B.

foto: fah

Tagovi: , ,