Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Četiri protupožarna aviona gase požar kod Vodica

Četiri protupožarna aviona gase požar kod Vodica

Četiri protupožarna aviona sudjeluju u srijedu u gašenju požara na lokaciji Srimska lokva kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestio je MORH.

Tri Airtractora AT-802 i jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH danas su upućeni u akciju gašenja požara.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 25. kolovoza 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 37 požara (16 u Šibensko-kninskoj, 15 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 215 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6600 tona vode te su helikopterom Mi-8 MTV1 prevezena 24 vatrogasca i 11 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedena su i 23 protupožarna izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio angažiran 11 puta, stoji u priopćenju MORH-a.

novo.hr

foto: arh.nh