Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Croatia osiguranje priprema izlazak na slovensko tržište

Croatia osiguranje priprema izlazak na slovensko tržište

LJUBLJANA, 13. kolovoza (novo.hr/H) – Adris grupa i osiguravajuće društvo u njezinu vlasništvu Croatia osiguranje dobili su dozvolu slovenske Agencije za nadzor osiguravatelja (AZN) za izravni pristup slovenskom tržištu, piše slovenski “Dnevnik”.

Iz Adrisa su za taj list kazali da su dobili odobrenje nadzorne agencije za otvaranje podružnice u Sloveniji.

Cilj Adris grupe je da u svim poslovima kojima se bavi, pa tako i osiguravateljskim, postane vodeća skupina u regiji. “To namjeravamo ostvariti organskim rastom i preuzimanjem uspješnih osiguravateljskih društava. U konkretnom primjeru, ostajemo dioničari Save Re i Zavarovalnice Triglav”, poručili su za taj list.

Pripreme za nastup na slovenskom tržištu protječu usporedo s povećanjem vlasništva u Sava Re, navodi taj list. Adris grupa i Croatia osiguranje u jesen očekuju odluku AZN-a o povećanju vlasničkog udjela u Savi Re sa sadašnjih 20 na 33 posto.

U prvoj polovini 2016. godine Grupa Croatia osiguranje ostvarila je konsolidiranu dobit nakon oporezivanja i udjela manjinskih dioničara u iznosu od 61,7 milijuna kuna.

Ukupna zaračunata bruto premija na razini Grupe u prvom polugodištu 2016. godini iznosila je 1,81 milijardu kuna, što je 0,7 posto više nego u istom razdoblju lani. Od toga zaračunata bruto premija neživotnih osiguranja iznosi 1,45 milijardi kuna i bilježi neznatno smanjenje, dok zaračunata bruto premija životnog osiguranja iznosi 357,5 milijuna kuna i bilježi povećanje od 3,9 posto.

foto: wikimapia.org