Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / ZSE; Crobexi pali, najlikvidnija dionica Adrisa

ZSE; Crobexi pali, najlikvidnija dionica Adrisa

Na Zagrebačkoj burzi u petak do podneva Crobex indeksi pali su za više od jedan posto te su na putu gubitaka drugi tjedan zaredom, uz nešto veći promet nego proteklih dana, ponajviše zahvaljujući redovnoj dionici Adrisa.

Crobex indeks bio je oko podneva na gubitku 1,05 posto, na 1.749 bodova. Crobex10 zabilježio je minus od 1,09 posto, na 1.017 bodova. Indeksi su tako na putu gubitaka drugi tjedan zaredom i to za više od pola posto.

Redovni promet dosegnuo je 2,7 milijuna kuna.

„Kraj trgovinskog tjedna protječe bez važnijih objava izdavatelja, ali uz izraženiju korekciju indeksa nakon jučerašnjeg blagog rasta. Crobex je trenutno u minusu jedan posto u odnosu na prethodni dan, pa ako se indeks zadrži na ovoj razini do kraja dana, bit će to njegov najveći dnevni pad od početka godine”, ističe Luka Grgić, financijski analitičar u Zagrebačkoj banci.

Najlikvidnija je bila redovna dionica Adrisa, s prometom od 1,27 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 1,24 posto, na 488 kuna.

Slijedi dionica HT-a, s prometom od 569.000 kuna i stagnacijom cijene na 154 kune.

U fokusu investitora je i povlašteno izdanje Adrisa, kojim je ostvareno 237.000 kuna prometa, uz pad cijene za 0,47 posto, na 425 kuna.

Najveća gubitnica bila je dionica Končara EI, čija je cijena pala 7,2 posto, na 580 kuna.

Istodobno, po dobitku se ističe dionica Đure Đaković grupe, s rastom cijene za 9,3 posto, na 14,1 kunu.

T.R./hina

foto: ZSE