tehnologija

Home / ostalo/Poslovne vijesti / Dobit Deutsche Telekoma porasla 40 posto

Dobit Deutsche Telekoma porasla 40 posto

Deutsche Telekom ostvario je u drugom tromjesečju prihode od 18,9 milijardi eura, što je 6 posto više nego godinu dana prije, pri čemu je čista dobit porasla više od 40 posto, pokazuje poslovno izvješće tog njemačkog telekomunikacijskog diva.

Prema izvješću objavljenom u četvrtak, čista dobit DT-a iznosila je u proteklom kvartalu 874 milijuna eura, što je 40,7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a ako se uzmu u obzir i posebne stavke, dobit je porasla za 13,8 posto, na 1,2 milijarde eura.

Prilagođena EBITDA porasla je, pak, za 8,9 posto, na 5,9 milijardi eura.

DT grupa investirala je u proteklom tromjesečju 3 milijarde eura, 12,4 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok su u cijelom prvom polugodištu investicije porasle za 13,5 posto, na rekordnih 6,2 milijarde eura.

“Naše rekordne investicije se isplaćuju. Raste broj klijenata koji izabiru naše mreže i proizvode. A prihodi i zarada znatno rastu na temelju snažnog rasta broja klijenata. To se posebno vidi u SAD-u, ali trendovi su pozitivni i u Njemačkoj te našim europskim kompanijama”, poručio je u izvješću Thomas Dannefeldt, financijski direktor DT-a.

S obzirom na rezultate u prvih šest mjeseci, kompanija je povećala procjene za cijelu godinu, pa sada očekuje da će EBITDA u 2017. dosegnuti 22,3 milijarde eura, dok se prije očekivalo 22,2 milijarde.

T.R./h

foto: DT

Tagovi: