auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Dobit Hyundaija snažno porasla u drugom tromjesečju

Dobit Hyundaija snažno porasla u drugom tromjesečju

Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u ponedjeljak je izvijestio o 30-postotnom rastu dobiti u drugom tromjesečju, potaknutom oporavkom snažne potražnje za gradskim SUV-ovima.

Operativna dobit u razdoblju od travnja do lipnja porasla je na gotovo 1.240 milijardi wona ili 1,05 milijardi dolara na godišnjoj razini, što je drugi uzastopni rast dobiti kompanije u 2019. godini.

Skupina je također imala koristi od utjecaja kretanja valutnih tečajeva, priopćio je ovaj seulski proizvođač automobila.

Hyundai se u prijašnjem razdoblju borio s padom dobiti nekoliko tromjesečja za redom.

Neto dobit u drugom tromjesečju 2019. godine porasla je na 920 milijardi wona, sa 701 milijarde wona u istom razdoblju prošle godine.

Hyundai je također zabilježio 9-postotni rast prihoda na gotovo 27.000 milijardi wona. Posebice je pozitivan učinak imao snažan rast zabilježen u prodaji gradskog terenskog vozila Palisade i novolansiranog modela Sonata.

Skupina očekuje da će na tržištu biti ponuđeni brojni novi modeli, uključujući električne automobile, što bi joj dugoročno omogućilo održivu dobit.

K.N./hina

foto: Hyundai

Tagovi: