Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Dubrovnik ostvario tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

Dubrovnik ostvario tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

Dubrovnik je ovogodišnje tromilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je u četvrtak Turistička zajednica grada Dubrovnika temeljem podataka iz sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, ne računajući podatke nautike.

To potvrđuje odličnu turističku sezonu, ističe se u priopćenju. 

Po podacima dubrovačke Turističke zajednice, Dubrovnik je od početka ove godine do 21. kolovoza posjetilo 980.365 gostiju, koji su ostvarili 3.000.285 noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine Dubrovnik bilježi 14 posto više turističkih dolazaka i šest posto više noćenja. 

Od početka godine u Dubrovniku je boravilo najviše gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Njemačke, Španjolske, Hrvatske, itd.

“Zabilježeni su značajni porasti s određenih tržišta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kao što su SAD s porastom od 16 posto u dolascima i noćenjima, zatim Francuska s porastom od 13 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima, Njemačka s 59-postotnim porastom u dolascima i 12 posto u noćenjima te Irska s porastom od 34 posto i u dolascima i noćenjima”, ističu iz dubrovačke Turističke zajednice.

K.A./hina

foto: arhiva.nh

Tagovi: