Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Elias Kolega ostvario najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon ere Kostelića

Elias Kolega ostvario najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon ere Kostelića

Hrvatski skijaš Elias Kolega je zahvaljujući fantastičnoj drugoj vožnji u petom slalomu sezone u Adelbodenu ostvario najbolji rezultat karijere – šesto mjesto.

Pobjednik je Austrijanac Marcel Hirscher, koji je bio treći u prvoj vožnji. On je slavio s vremenom 1:47.37 i ujedno 16. put u karijeri je na pobjedničkom postolju u Adelbodenu. Drugi je bio Francuz Noel Clement (+0.50), a treći Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.71).

Hirscheru je ovo 67. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, nedostaje mu još 19 do rekorda legendarnog Ingemara Stenmarka.

Vodeći nakon prve vožnje Marco Schwarz izletio je sa staze u drugoj vožnji.

Šesto mjesto Eliasa Kolege sa zaostatkom od 1.97 sekundi za pobjednikom je najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon ere Ivice Kostelića, dosad su najbolja ostvarenja bila sedma mjesta Istoka Rodeša i Ivice Zubčića.

Kolega je drugi lauf odvezao sjajno i dugo je bio vodeći, a uspjeh je tim veći jer je u utrku krenuo s visokim startnim brojem 48. Prvo je 21. mjestom osigurao drugu vožnju, a u njoj je zapečatio sjajan dan u Švicarskoj.

Osim Kolege drugu vožnju je izborio i Istok Rodeš, koji je u prvoj bio 16., ali je u drugoj izletio sa staze na gornjem dijelu. Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili prvu vožnju.

novo.hr

foto: scr.hrt

Tagovi: