Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Engleska na Rujevici igra prvu službenu utakmicu u povijesti bez gledatelja

Engleska na Rujevici igra prvu službenu utakmicu u povijesti bez gledatelja

Engleska nogometna reprezentacija će u petak protiv Hrvatske u Rijeci prvi put u svojoj povijesti igrati neku službenu utakmicu bez gledatelja, dok će hrvatskoj vrsti to biti peti takav dvoboj.

Engleska reprezentacija je prvu međunarodnu utakmicu igrala 1872. godine protiv Škotske, a dvoboj protiv Hrvatske bit će njezina 988. utakmica, prva bez gledatelja.

Engleski klubovi također nisu imali previše prilika igrati pred praznim tribinama. Samo u tri navrata. West Ham 1980. godine, Aston Villa dvije godine kasnije, te Manchester City 2014. godine. West Ham i Villa na svom stadionu protiv Castille i Bešiktaša, a City na gostovanju u Moskvi protiv CSKA.

Za razliku od engleske vrste, ‘Vatreni’ su do sada igrali četiri utakmice bez gledatelja i niti jednu nisu izgubili

U lipnju 2015. smo igrali 1:1 protiv Italije na praznom Poljudu u sklopu kvalifikacija za EP 2016. Hrvatska je kažnjena s jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, te sa 50.000 eura zbog rasizma i pirotehnike protiv Norveške.

Upravo na utakmici protiv Italije dogodio se i novi incident. Uoči utakmice na travnjaku Poljuda iscrtan je kukasti križ, pa je Hrvatska kažnjena s dvije utakmice bez publike, oduzimanjem jednog boda i 100.000 eura.

Prva utakmice bez publike odrađena je na susretu protiv Bugarske u istim kvalifikacijama, a završila je našom pobjedom 3:0. Iduća je ova protiv Engleske.

Luka Modrić i društvo su bez gledatelja odigrali i dvije utakmice u kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji i to protiv Turske (1-1), te protiv Islanda (2-0). Reprezentacija je kažnjena zbog neprimjerenog navijanja hrvatskih navijača na prijateljskim utakmicama s Izraelom i Mađarskom.

novo.hr

foto: scr.arhiva