Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Ericsson rezervirao 686 milijuna dolara za restrukturiranje dijela poslovanja

Ericsson rezervirao 686 milijuna dolara za restrukturiranje dijela poslovanja

Švedski Ericsson u četvrtak je objavio da je rezervirao 6,1 milijardu kruna (686 milijuna dolara) za pokriće troška neuspjelog restrukturiranja svojeg poslovanja za poslovnu podršku Business Support System (BSS), koji generira gubitak.

Taj proizvođač mobilne telekomunikacijske opreme priopćio je kako će sada implementirati novu strategiju za BSS, inače dio svog odjela za digitalne usluge, koji pruža usluge plaćanja u realnom vremenu.

Prethodni plan nadogradnje BSS-a nije rezultirao nikakvim prihodom. „Očekivana potražnja kupaca nije se ostvarila. Osim toga, neki složeni transformacijski projekti su kasnili i prekoračili dozvoljene troškove”, stoji u Ericssonovom priopćenju.

Ericsson je priopćio i kako procjenjuje da će troškovi restrukturiranja samo u 2019. godini biti oko 1,5 milijardi kruna, a povezani su i s mjerama koje uključuju otkaze.

Odjel digitalnih usluga zaslužan je za oko 17 posto prodaje grupe,  a u razdoblju od siječnja do rujna lani generirao je 25,1 milijardu kruna prodajnih prihoda, ali i prilagođeni operativni gubitak od 4,9 milijardi kruna.

T.R.

foto: Ericsson