Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Fabrizio Romano: Juranović ovog ljeta vjerojatno odlazi iz Celtica i radi transfer života

Fabrizio Romano: Juranović ovog ljeta vjerojatno odlazi iz Celtica i radi transfer života

Hrvatski desni bočni, Josip Juranović, trebao bi ovog ljeta napustiti Škotsku i Celtic, a nova destinacija trebala bi mu biti Premier liga. 

Ove informacije potvrdio je jedan od najpouzdanijih i najpoznatijih novinara, Fabrizio Romano

Hrvatski reprezentativac i desni bek, Josip Juranović vjerojatno će napustiti Celtic ovog ljeta, mnogi klubovi ga prate. Juranović je privukao interes klubova iz Premier lige nakon odličnih nastupa za klub i reprezentaciju.

Bivši kapetan Hajduka iza sebe ima sezonu za pamćenje, za svoj Celtic odigrao je ukupno 44 utakmice u svim natjecanjima. Postigao je šest golova i podijelio četiri asistencije. 

Koliko je Juranović zahvalan igrač svjedoči i podatak da se jednako dobro snalazi i na svojoj prirodnoj desnoj strani, ali i na lijevoj pruža odlične partije. Čak 13 puta ove sezone trener Celtica koristio ga je na lijevom beku, a tu poziciju je igrao i na posljednjem okupljanju reprezentacije. 

Upravo je on uz Marcela Brozovića odigrao maksimalan broj minuta u ovom ciklusu Lige nacija. 

Juranović je u Celtic došao prošle sezone iz Legia Varšave za 3 milijuna eura, podsjeća Htv. Ugovor s prvakom Škotske ima do 2026. Odlična prva sezona mogla bi mu donijeti transfer života, kao favorit za njegovo dovođenje spominje se Southampton. Trenutno prema Transfermarktu vrijedi 4 milijuna eura.

N.H.

foto: Celtic