Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Fenerbahče nudi Bjelici ugovor s neobičnim klauzulama

Fenerbahče nudi Bjelici ugovor s neobičnim klauzulama

Istanbulski Fenerbahče ozbiljno je zainteresiran za Nenada Bjelicu, već se pisalo da su pregovori u toku, a danas su turski mediji objavili detalje pomalo neobičnog ugovora koji mu nudi turski velikan.

Dio razloga za dovođenje Bjelice je želja za uštedom, a ona je u ovom slučaju i na samom ugovoru, jer Bjelica sigurno nije najskuplje trenersko ime koje bi klub tog renomea mogao dovesti, ali i u tome da je Bjelica  stvorio svoje trenersko ime izvrsnim radom s mladim igračima, što bi opet donijelo uštedu Feneru.

Osim toga, Fenerbahče je u prošlosti dosta griješio s trenerima i Turci ne žele to ponoviti, piše Hrt. Tako bi Bjelica trebao potpisati ugovor “devet utakmica + jedna godina + tri godine”. Ovih devet utakmica su preostale ovosezonske utakmice, osam u prvenstvu i jedna u Kupu, a za njih bi dobio četvrtinu godišnje plaće. Osim toga, ako ne pobijedi u barem pet od tih devet susreta klub bi bio slobodan već na kraju ove sezone uručiti mu otkaz.

Ima tu i bonusa, pa bi za osvojeni Kup Bjelica dobio 200.000 eura, a za plasman u Europu 100.000 eura. Ako bi sljedeće sezone postao prvak dobit će pola milijuna eura.

U trenutku prekida sezone Fenerbahče je bio tek sedmi s 13 bodova manjka iza vodećeg Trabzonspora.

N.H.

foto: novo.hr