Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / /FOTO/ Za 23 turističke manifestacije u Međimurju dodijeljeno 250.000 kuna potpora

/FOTO/ Za 23 turističke manifestacije u Međimurju dodijeljeno 250.000 kuna potpora

Za čak 23 manifestacije ove je godine Turistička zajednica Međimurske županije osigurala 250.000 kuna s ciljem unaprjeđenja i obogaćivanja turističke ponude Međimurja i razvoja sadržaja, koji doprinose povećanju broja noćenja, produljenju boravka gostiju i jačanju snage brenda međimurskog turizma.

Riječ je o potporama turističkim manifestacijama koje se u ovoj kalendarskoj godini odvijaju na prostoru Međimurske županije, a ugovore su korisnicima uručili predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Prema istraživanju koje smo proveli 2019. godine, za čak 23% naših gostiju jedna od glavnih motiva dolaska u Međimurje je sudjelovanje ili posjet nekoj od naših manifestacija. Za sada smo u ovoj godini zabilježili više od 2 000 noćenja registriranih tijekom manifestacija, dok se PR efekt množi s par milijuna kuna.“, istaknuo je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Dodjela potpora održana je u prostorijama Boksačkog kluba Čakovec, koji je jedan od korisnika potpore, i to za organizaciju Pojedinačnog prvenstva države u boksu za mlade kadete.

Međimurska županija je iz godine u godinu domaćin brojnih velikih sportskih događanja, kojih ne nedostaje ni u godini, u kojoj ponosno nosi titulu Europske regije sporta.

Potpore su dodijeljene i za Međunarodni rukometni turnir Pozoj cup koji je okupio oko 2.000 mladih rukometaša i rukometašica, zatim za manifestaciju Jazz u vinogradu, za dobro poznatu manifestaciju „Urbanovo“, organizaciju izbora Miss sporta 2022., za događaj „Fletni i stekli“, za Festival balona na vrući zrak.

Jazz u vinogradu

Nadalje, potporu je dobila i organizacija Velike nagrade Čakovca, manifestacija Ljeto uz Muru 2022., 7. Međunarodni „Zrinski Art festival“, HOG RACE Festival, Koncert Klasične glazbe u Zmajevom vrtu, 14. Trash&Burn – miting američkih automobila, 24. Međunarodni nogometni turnir „Međimurec U14“, 5. Gorički trail, Prvomajska biciklijada u Prelogu te manifestacija Lov na zlatarski prsten u organizaciji Moto nautičkog kluba „Vidovski zlatari.“.

Također, potpore su dodijeljene i manifestacijama koje će se održati do kraja godine: Martinje u Svetom Martinu na Muri, Advent u gradu Zrinskih 2022., Dani zahvalnosti u Nedelišću i Best stay event.

Potpore imaju prvenstveno poticajni karakter s ciljem stvaranja dodatne vrijednost turizmu Međimurja. „Uloga Turističke zajednice te lokalne i regionalne samouprave je u jačanju smještajnih kapaciteta i kreiranju atraktivne turističke ponude i sadržaja, što se u Međimurju provodi putem bespovratnih turističkih potpora. Istodobno, nastojimo zaštititi sve prirodne, kulturne i enogastronomske vrijednosti koje se najbolje promoviraju širem krugu ljudi putem manifestacija.“, kazao je župan Posavec dodavši da je ponosan što svaka međimurska općina i svako mjesto nastoji promovirati identitet svoga kraja što se najbolje vidi kroz raznovrsne prijave na potpore koje su stigle iz svih dijelova Međimurja.

Kroz četiri godine, organizatorima manifestacija u Međimurju dodijeljeno je milijun kuna iz proračuna Međimurske županije.

N.H.

foto: Ivica Hozmec