auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti/turizam / Francuski Trigano pregovara o kupnju slovenske tvornice kamp vozila

Francuski Trigano pregovara o kupnju slovenske tvornice kamp vozila

Francuski proizvođač vozila  i opreme za kampiranje Trigano u ekskluzivnim je pregovorima o kupnji slovenske tvrtke Adria Mobil iz Novog Mesta, koja je prošle godine proizvela više od 12.000 mobilnih kuća za odmor i kamp prikolica, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

Adria Mobil je najvrjedniji dio poslovne skupine ACH, koja je u vlasništvu tvrtke Protej, dioničkog društva pod većinskom kontrolom skupine koju vodi poznati menadžer starije generacije i nekadašnji predsjednik slovenskog parlamenta Herman Rigelnik.

Protej je u rujnu prošle godine objavio da prodaje 99,08 posto dionica Adria Mobila. U prvoj polovini prošle godine ta je tvrtka s 1.300 djelatnika povećala prihod za 23 posto u odnosu na isto razdoblje 2015.,  na 212 milijuna eura i ostvarila čistu dobit od 14 milijuna eura.

Pozornost više stranih investitora iz svoje branše ta je tvrtka privukla novim konceptom svog kamp vozila Compact, kod kojega se može povećati prostor izvlačenjem zadnje ploha vozila (tzv. slide-out) te visokim rastom prodaje proteklih godina, za više od 10 posto godišnje, navode slovenski mediji.

Kompanija Trigano, potencijalni kupac te slovenske tvrtke, zapošljava 4.500 radnika i ostvaruje godišnje prihode od oko milijardu eura, prodajom opreme i vozila za caravanning i kampiranje.

D.B./h

foto: Adria Mobil