tehnologija

Home / Mobiteli/ostalo/Poslovne vijesti/tehnologija / Gartner proglasio Infobip vodećom globalnom komunikacijskom platformom

Gartner proglasio Infobip vodećom globalnom komunikacijskom platformom

Jedna od najjačih globalnih analitičkih kuća za ICT – Gartner proglasila je Infobip vodećom globalnom komunikacijskom platformom i liderom na tzv. CPaaS (Communications Platform-as-a-Service) tržištu, izvijestili su u četvrtak iz Infobipa.

Infobipova globalna cloud komunikacijska platforma prepoznata je kao vodeća u Gartnerovom prvom “Magičnom kvadrantu” za CPaaS zahvaljujući cjelovitosti vlastite vizije i sposobnosti izvršenja, navodi se u priopćenju vodeće domaće ICT tvrtke koja posluje diljem svijeta. 

Vjerujemo da ovo Gartnerovo priznanje odražava uložene investicije u pružanje inovativnih proizvoda i usluga, uz naš globalni doseg i razmjer“, komentirao je suosnivač i izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Dodao je da Infobip nudi globalno sveobuhvatno mjesto za višekanalne interakcije i komunikacije, ali i da tu ne staju nego “daju sve od sebe” da osiguraju da ostanu vodeća svjetska komunikacijska platforma, posebice zbog prognoze da bi tržište CPaaS-a moglo narasti na 30,6 milijardi dolara do 2026. godine. 

Za Gartnerovo novo izvješća “Magični kvadrant“ iz Infobipa kažu da je vrhunac istraživanja temeljenog na činjenicama na određenim tržištima te pruža široki pogled na relativne pozicije pružatelja usluga na tim tržištima, a koje pak raspoređuje u četiri kvadranta – lideri, Izazivači, vizionari i nišni igrači (specijalizirani).

T.R.

foto: fah