Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Glas poduzetnika poziva na današnji veliki prosvjed na Trgu bana Josipa jelačića

Glas poduzetnika poziva na današnji veliki prosvjed na Trgu bana Josipa jelačića

Vrijeme je da se čuje glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika, kažu iz UGP-a te pozivaju poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da im se pridruže.

Udruga Glas poduzetnika zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika, organizira  veliku akciju na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. 

Vrijeme je da se čuje glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika, kažu te pozivaju poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da im se pridruže.

Svatko od njih će, od 10 sati na Trgu, jedan po jedan, moći putem live streama poručiti: Dosta je! Dosta je lošeg upravljanja krizom! Dosta je da su poduzetnici i zaposlenici u privatnom sektoru građani drugog reda. Zašto Hrvatska nije zemlja jednakih?

Izvršni direktor udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin govoreći o današnjem prosvjedu u emisiji “U mreži Prvog” osvrnuo se na izjavu premijera Plenkovića koji je rekao da potiču na neposluh i kršenje mjera. Poručio je premijeru da ga treba biti sram.

Mi ne potičemo na kršenje mjera, cijelo vrijeme se držimo epidemioloških mjera i poštujemo sve uredbe koje je Stožer donio. Vezano za današnju akciju više puta smo naglasili svim našim članovima i ljudima koji će doći da se drže epidemioloških mjera i da u izjavama koje će davati da budu iskreni, ali korektni, rekao je Oreščanin dodajući da će na današnjem prosvjedu biti i poduzetnici iz Gline i Petrinje.

Oreščanin kaže kako Udrugu Glas poduzetnika žalosti što Vlada njihov rad pokušava zaspinati na to da stavljaju ekonomske probleme ispred zdravstvenih.

Ovaj prosvjed nije protiv epidemioloških mjera, usmjeren je prema ekonomskim mjerama koje imaju tri ključna problema: diskriminatorne su prema određenim djelatnostima, drugo ljudi nisu pravilno obeštećeni, treća stvar – kašnjenje refundacija za minimalne plaće i način na koji se refundacija do sada radila. Kada se na to dodaju priče s parafiskalnim nametima i HGK, suglasje svih poduzetnika da zahtjevamo odlazak ministra Ćorića, mislim da je to dovoljno razloga za prosvjed, rekao je Oreščanin.

N.H.

foto: scr.hrt