Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Golman Hajduka Lovre Kalinić prodan u belgijski GENT!

Golman Hajduka Lovre Kalinić prodan u belgijski GENT!

Lovre Kalinić potpisao je ugovor s belgijskim Gentom do ljeta 2021. godine, a transfer sad već bivšeg kapetana Hajduka najveći je u povijesti belgijskog kluba, kao i u povijesti transfera hrvatskih golmana, pišu nogometne-vijesti.hr

Kalinić je u pratnji agenta jutros obavio liječnički pregled i potpisao ugovor sa svojim novim klubom, no dogovor Genta i Hajduka malo su se odužili. S obzirom da je Gent inzistirao na isplati u tri rate, Hajduk je tražio postotak od budućeg transfera, na što su Belgijci u načelu pristali, ali su pregovarali odnosi li se to na bruto ili neto iznos.

Kalinićev transfer na koncu je težak 3,1 milijun eura, Hajduku pripada 2.17 milijuna eura u tri rate, a Kalinić bi uz 620.000 eura od transfera, trebao s bonusima zarađivati oko 750.000 eura godišnje.

Veće je transfere, zanimljivo, ostvario dvojac koji nikad nije bio reprezentativni ‘broj 1’! Vedran Runje u Standard i Matej Delač u Chelsea prešli su za po tri milijuna eura.

Istina, Runje je skupio 22 nastupa za kockaste, ali cijelo to vrijeme bio je drugi izbor, iza Pletikose.

Pletikosa je prodan moskovskom Spartaku za 2,5 milijuna eura 2006./07., a slijede Didulica u AZ (1,5 mil.), Runje u Besiktas (milijun eura), Runje u Lens (milijun), Subašić u Monaco (milijun), Pletikosa u Šahtar (800.000), Pletikosina posudba u Tottenham (700.000), Vargić u Lazio (700.000), Livaković u Dinamo (625.000), dok je najviše rangirani golman prodan iz Dinama tek 12. – Ivan Kelava kada je za 600.000 eura otišao u Udinese.

novo.hr

foto: hajduk.hr