Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/Uncategorized / Grad Split i jedan HDZ-ov gradonačelnik proglasili neradne nedjelje i blagdane sajamskim danima

Grad Split i jedan HDZ-ov gradonačelnik proglasili neradne nedjelje i blagdane sajamskim danima

Zbog promidžbeno-turističkih aktivnosti splitski gradonačelnik Ivica Puljak svaku je nedjelju do kraja rujna kao i blagdan Velike Gospe proglasio sajamskim danima, pa će zahvaljujući tome dio trgovaca na području grada moći raditi unatoč zabrani rada nedjeljom i blagdanima.

Split nije prvi grad koji je donio odluku o proglašenju sajamskih dana jer je prije njega to učinila Pula, Umag, Hvar, Labin, Novalja, Supetar, Bol, Sutivan, Jelsa, Stari Grad, Baška, Podgora, Pirovac i brojni drugi među kojima ima i onih gdje je na vlasti HDZ kao što je Crikvenica.

HDZ-ov ‘neposlušni gradonačelnik

Crikvenica se priključila gradovima i općinama koje su odlučile blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza proglasiti sajamskim danom i tako omogućiti trgovcima da rade.

Odluku o proglašenju blagdana Velike Gospe sajamskim danom donio je crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina, a njome je omogućio prodaju na otvorenom `kao sastavni dio manifestacija i sajamskih događanja`.

Prigodna prodaja na kioscima, štandovima, tzv. ambulantna prodaja i ostala slična prodaja na otvorenom, kao dio sajamskih događanja i javnih manifestacija može u utorak, 15, kolovoza početi u 8 sati i završiti do ponoći.

Crikvenica u ponedjeljak, 14. kolovoza slavi Dan grada, u spomen na dan kada je 1412. godine prvi put spomenuto ime Crikvenice. Uvod je to u obilježavanje i proslavu Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice.

Inače, na čelu Crikvenice je HDZ-ov gradonačelnik Damir Rukavina, te je on prvi gradonačelnik koji je donio odluku o ‘sajmovanju’ izigravši Zakon o trgovini. Čini se da sve više prevladava prihod od turizma, u odnosu na stranačku stegu.

Damir Rukavina

N.H./H

foto: fah