Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj (SDP) smatra da su u stranci potrebne ozbiljne promjene

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj (SDP) smatra da su u stranci potrebne ozbiljne promjene

Gradonačelnik Varaždina, SDP-ov Neven Bosilj, nakon jučerašnjih izbora smatra da su u stranci potrebne ozbiljne promjene te da je došlo vrijeme da se u vrh probiju novi ljudi.

“U vrhu stranke i na pozicijama nositelja lista gledali smo ljude koji su već deset do petnaest godina na tim pozicijama. Toliko dugo nema nikakvih ozbiljnijih promjena u stranci i krajnje je vrijeme da se to mijenja. U svim krajevima Hrvatske SDP ima dobrih i uspješnih ljudi koji trebaju doći na vodeće pozicije u stranci”, kazao je Bosilj za Jutarnji list, ustvrdivši da će se na unutarstranačkim izborima kandidirati za neku od stranačkih funkcija.

‘Mijenjali smo generala, to ne ide’

Varaždinski gradonačelnik kazao je kako nije zadovoljan izbornim rezultatima SDP-a, koji je osvojio 42 mandata, ali da su oni u skladu s onime što su predviđale ankete. “Nadao sam se da će veća izlaznost smanjiti razliku između nas i HDZ-a, ali se to nije dogodilo”, kazao je, dodavši da su izbori, dok Zoran Milanović nije ušao u igru, bili jednosmjerna cesta.

“Mi smo, međutim, mijenjali generala mjesec dana prije bitke, a to ne ide”, dodao je Bosilj. Zaključio je da su nakon ovih izbora SDP-u nužne promjene, a one se trebaju bazirati na rezultatima koje članovi stranke ostvaruju na izborima.

‘Netko mora snositi odgovornost’

Bosilj nije jedini SDP-ovac koji je javno kritizirao izborne rezultate stranke, sinoć je to učinio i Davor Matijević iz splitskog ogranka koji je poručio da vodstvo mora snositi odgovornost za rezultat.

“Odgovornost mora snositi i predsjednik, i cijelo predsjedništvo, čiji sam i sam član, jer se nakon osam godina ovakve vlasti HDZ-a mi moramo boriti za 45. mandat”, kazao je rezignirano.

N.H.

foto: fah

Tagovi: ,