Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Gradonačelnik Zoričić donio odluku: 15 kolovoz sajamski dan na području Pule

Gradonačelnik Zoričić donio odluku: 15 kolovoz sajamski dan na području Pule

Uzevši u obzir važnost promidžbeno-turističkih aktivnosti, gradonačelnik Pule Filip Zoričić donio je u srijedu Odluku o proglašenju 15. kolovoza sajamskim danom na području toga grada.

Filip Zoričić – gradonačelnik Pule

Prigodna prodaja na kioscima, štandovima, ambulantna prodaja i ostala slična prodaja na otvorenom, kao dio sajamskih događanja i javnih manifestacija može započeti u 8 sati i završiti do 24 sata, stoji u Odluci.

Prema Zakonu u trgovini blagdanima i praznicima zabranjen je njihov rad. No, postoje i iznimke koje se odnose na otkup primarnih poljoprivrednih proizvoda, prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na tržnicama na malo i prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na tržnicama na veliko, prigodnu prodaju na sajmovima i javnim manifestacijama te prodaju putem automata i prodaju na daljinu.

Tome su se za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza dosjetili na Hvaru te su proglasili sajamski dan.

Udruga glas poduzetnika potom je apelirala na sve hrvatske gradonačelnike i načelnike da učine isto. Osim Pule sajamski je dan za 15. kolovoza proglasio i Umag.

“U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti, dan 15. kolovoza 2023. godine proglašava se danom Umaškog ljetnog sajma. Za vrijeme održavanja sajma, prigodna prodaja kao sastavni dio događanja na području grada može se obavljati u vremenskom razdoblju od 7 do 22 sata”, poručili su iz Umaga.

Nakon Pule i Umaga, kako se neslužbeno može čuti, o donošenju takve odluke razmišljaju još neki gradovi u Istri koja je danas prepuna turista.

T.R./H

foto: fah