Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / HAK poziva vozače na oprez zbog prometne nesreće kod odmorišta Jezerane na A1

HAK poziva vozače na oprez zbog prometne nesreće kod odmorišta Jezerane na A1

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kod odmorišta Jezerane zatvoren je ulaz na odmorište Jezerane u smjeru Splita, a na autocesti prometuje se neometano, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto klub (HAK), koji vozačima savjetuje povećan oprez.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog autobusa u kvaru i sanacije onečišćenja na kolniku, poslije tunela Tuhobić u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobaljuas u nedjelju, 27. kolovoza od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

Tijekom dana u prijepodnevnim satima očekuje se pojačan promet na cestovnim pravcima u smjeru mora, a u poslijepodnevnim u smjeru unutrašnjosti.

Najgušći promet očekuje se na: A1 Zagreb-Split-Ploče na dionici Lučko-Bosiljevo II u oba smjera; A6 Rijeka-Zagreb; A2 Zagreb-Macelj; Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija; Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima na obali; u trajektnim pristaništima i lukama Split, Zadar i Dubrovnik; na graničnim prijelazima Karasovići, Bajakovo, Tovarnik, Slavonski Brod na ulasku te na Macelj, Bregani, Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak na izlasku.

U vremenu povećane gustoće prometa moguće su vožnje u kolonama i kratkotrajni zastoji, posebice u blizini čvorova i odmorišta na autocestama. HAK vozačima savjetuje održavanje sigurnosnog razmaka između vozila i prilagodbu brzine uvjetima na cestama.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga; ŽC5042 Višnjan-Tićan. Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo; DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Na graničnom prijelazu Ilok I do 10,30 sati zabranjen je promet za sva teretna vozila u oba smjera.

Zbog vrlo gustog prometa na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola) pa HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

N.H./h

foto: hina

Tagovi: ,