interijeri

Home / interijeri/Poslovne vijesti / Hanfa odobrila prospekt Spin Valisa za uvrštenje dionica na ZSE

Hanfa odobrila prospekt Spin Valisa za uvrštenje dionica na ZSE

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo požeškoj tvrtki Spin Valis prospekt za uvrštenje 65.706 redovnih dionica na uređeno tržište Zagrebačke burze, priopćeno je iz te regulatorne agencije.

To je, kako se navodi u priopćenju Hanfe, peti po redu odobreni prospekt uvrštenja dionica na Zagrebačku burzu od početka ove godine, odnosno 11. od početka 2020., što svjedoči o kontinuiranom porastu interesa društava za uvrštenja dionica na uređeno tržište. 

Dionice oznake SPNV-R-A bit će uvrštene u segment Redovito tržište. Dionice su izdane na ime, u nematerijaliziranom obliku, nominalnog iznosa 440 kuna po dionici, ukupnog nominalnog iznosa 28,9 milijuna kuna.

Odluku o uvrštenju dionica na burzu donijela je glavna skupština društva u listopadu 2020. Najznačajnija djelatnost tvrtke je proizvodnja namještaja, a prema navodima iz društva uvrštenje će omogućiti trgovanje dionicama te povećati transparentnost poslovanja, kaže se u priopćenju. 

Inače, Spin Valis grupu čine društvo Spin Valis d.d. te dva društva-kćeri Valis Fagus d.o.o. i Spin Valis International d.o.o.

Grupa ima oko 450 zaposlenih te je najveći poslodavac u drvno-prerađivačkoj industriji u Požeško-slavonskoj županiji, koji zapošljava 12,5 posto svih zaposlenih u prerađivačkoj industriji te županije.

Unutar Grupe postoji zaokružen poslovni proces pa ona tako raspolaže pilanom, pogonom za proizvodnju elemenata, sušarom i parionom, tvornicom namještaja, pogonom za preradu drvnih ostataka u briket te bioenerganom za proizvodnju električne energije, zaključuje se.

K.N./H

foto: Spin Valis

Tagovi: