eko industrija

Home / eko industrija/Poslovne vijesti / HEP Plin preuzeo virovitički Plin Vtc

HEP Plin preuzeo virovitički Plin Vtc

Tvrtka HEP Plin preuzela je virovitičku tvrtku Plin Vtc, a u srijedu je potpisan ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela, ukupno vrijedan 19,65 milijuna kuna, izvijestili su iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

HEP Plin je potpisao ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela u tvrtki Plin Vtc s predstavnicima suvlasnika – Gradom Viroviticom te općinama Lukač, Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje.

HEP Plin je na taj način stekao vlasništvo nad 379 kilometara plinske distribucijske mreže u Virovitičko-podravskoj županiji te preuzeo opskrbu novih 7.377  kupaca, ističe se u priopćenju.

Ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela, ukupne vrijednosti 19,65 milijuna kuna, potpisali su direktor HEP Plina Damir Pećušak te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, te načelnici općina Lukač, Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje – Đuro Bukvić, Hrvoje Miler, Marko Ajček i Siniša Horvat. 

“Preuzimanje društva Plin Vtc dio je strategije HEP grupe, koja je usmjerena daljnjem razvoju plinskog poslovanja te aktivnom sudjelovanju u procesu okrupnjavanja na hrvatskom plinskom tržištu”, izjavio je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.

Tom je akvizicijom, dodaje Barbarić, HEP Plin potvrdio položaj jednog od vodećeg distributera i opskrbljivača plinom u Hrvatskoj, s iskustvom i tradicijom poslovanja od gotovo pola stoljeća. “Ta činjenica, kao i sinergija plinskog poslovanja na razini HEP grupe koja stoji iza HEP Plina, građanima i tvrtkama u ovom dijelu Virovitičko-podravske županije jamče sigurnu i stabilnu uslugu opskrbe plinom”, izjavio je Barbarić.

Kako se ističu u priopćenju, distribucijska mreža Plin Vtc-a u Virovitičko-podravskoj županiji pripojit će se postojećoj mreži HEP Plina, ukupne duljine 2.700 kilometara, koja se nalazi na području Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i dijela Virovitičko-podravske županije.

“Uz postojećih 75 tisuća kupaca, HEP Plin također preuzima i jamstvo daljnje sigurne opskrbe više od sedam tisuća novih kupaca prirodnog plina na području Grada Virovitice te općina Lukač, Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje”, naglašavaju iz HEP-a.

T.R./hina

foto: arhiva.nh

Tagovi: ,