interijeri

Home / namještaj/Poslovne vijesti / Hoće li se u Vukovaru realizirati investicija koja će donijeti 500 radnih mjesta?

Hoće li se u Vukovaru realizirati investicija koja će donijeti 500 radnih mjesta?

Talijanska Florian grupa koja se bavi drvnom industrijom, predstavila je u petak u Vukovaru projekt ulaganja u izgradnju tvornice finalnih proizvoda od drva u čiju je izgradnju spremna uložiti 25 milijuna eura i zaposliti oko 500 radnika.

Predsjednik Uprave Florian grupe Elvio Florian naveo je kako ta grupa u Hrvatskoj ima pet tvornica i veliku želju u Vukovaru otvoriti šestu. Za Vukovar su, kako je kazao, zainteresirani zbog smještaja uz Dunav i zakonskih povlastica.

“Mi smo spremni, samo čekamo da donesete odluku”, poručio je.

Po riječima člana Uprave za financije Floriana Hrvatske Viktora Horvatinovića, Florian Grupa je u 2016. godini ostvarila konsolidirani prihod u iznosu 116 milijuna eura, a Florian Hrvatska 46 milijuna eura.

“U Hrvatskoj smo jedan od najvećih stranih ulagača u drvni sektor i trenutačno zapošljavamo više od 650 radnika koji rade prvenstveno na izradi finalnih proizvoda koji se izvoze na tržište zapadne Europe”, rekao je Horvatinović.

Član Uprave za proizvodnju Floriana Hrvatske Mario Vučko kazao je kako bi Florian grupa u Vukovaru izrađivala gotove podove i masivne ploče uz proizvodnju električne i toplinske energije. “Ova ideja i projekt ne zasnivaju se na ugrožavanju postojećih pilanskih kapaciteta ovdašnjih drvoprerađivača niti želimo ikome preoteti sirovinu”, rekao je.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je ocijenio kako pokretanje investicije Florain grupe u Vukovaru ovisi o državi i nadležnim ministarstvima.

“Sve dosadašnje Vlade nisu našle načina da vrate život u Vukovar te smo sami odlučili poduzeti neke korake, a rezultat je ovo. Rok za pokretanje investicije je dvije godine od potpisivanja ugovora koji će investitoru jamčiti dotok sirovine, a investicija bi se realizirala u vukovarskoj gospodarskoj zoni”, kazao je Penava, koji se nada da će Vlada otkloniti sve prepreke investiciji.

D.B./h

foto: floriangroup