Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / HREBAK (HSLS): “Razgovaramo sa svima, ne samo s HDZ-om

HREBAK (HSLS): “Razgovaramo sa svima, ne samo s HDZ-om

Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) razmatra koalicijske opcije uoči parlamentarnih izbora, a jedan od kandidata je i HDZ.

Pregovori su navodno već započeli, a uskoro bi trebali biti dovršeni i suradnja potpisana. Jučer je Bjelovar posjetio HDZ-ov ministar zaštite, okoliša i energetike Tomislav Ćorić te je označen početak projekta aglomeracije prema Kokočevcu i Rovišću vrijedan 260 milijuna kuna.

Vladajuću koaliciju u Gradu Bjelovaru čine HSLS i HDZ. Jučerašnji potpis ugovora za aglomeraciju neki vide kao početak predizborne koalicije između dvije vladajuće stranke uoči novih parlamentarnih izbora.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak je za Index demantirao da je išta dogovoreno te otkrio da razgovara s više strana o mogućem partnerstvu.

“Razgovaramo sa svima, ne samo s HDZ-om i još uvijek nema nikakve potvrde, to vam odmah mogu reći. Razgovaramo sa svima s kojima je to prirodno, samo ne s populistima i radikalima. Čuo sam se s liberalima, Radomirom Čačićem, s Posavcem, sa strankom Pametno. Razgovaramo naravno i s našim partnerima iz HDZ-a jer smo dosad uvijek imali korektnu suradnju. Ponavljam, nema nikakvog dogovora još, ovo je tek faza razmatranja”, rekao nam je Hrebak.

Potvrde o koaliciji s HDZ-om zasad nema, ali sigurno neće u suradnju sa SDP-om.

Sa SDP-om sigurno nećemo u koaliciju. Danas su me napali i optužili da sam populist, vrijeđali me da sam lopov i kriminalac. Neka Bernardić prvo vrati 260 tisuća kuna koje nije smio primiti pa ćemo onda razgovarati. Neće me uspjeti ubaciti u njihovo blato, mene zanima samo pozitiva”, otkrio nam je Hrebak.

novo.hr

foto: scr.N1

Tagovi: ,