Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Hrvatska destinacija dobila preporuku CN Travellera za ‘last minute’ ljetni odmor

Hrvatska destinacija dobila preporuku CN Travellera za ‘last minute’ ljetni odmor

Hrvatska i posebice Zaton kod Šibenika među odličnim su mjestima za ‘last minute’ ljetni odmor prema preporuci utjecajnoga globalnog magazina za putovanja Conde Nast Travellera, koji na ‘last minute’ popisu preporučuje desetak europskih odredišta.

“Ako imate malo vremena za odmor, a niste u prilici dugo planirati gdje ćete ga provesti do kraja ljeta, odabrali smo desetak destinacija u Europi gdje bi i naši urednici htjeli ‘pobjeći’ kada bi se našli u takvoj situaciji”, poručuju iz tog magazina.

Preporučujući u Hrvatskoj za ‘last minute’ ljetni odmor Zaton kod Šibenika opisuju ga kao slikovito primorsko mjesto na periferiji Šibenika s ‘pregrštom’ trgovina i restorana te novim mali hotelom. Ističu da je to lijepo mjesto za opuštanje ili oporavak od zabave i ‘partijanja’ na obližnjim otocima, kao i da u blizini ima dosta mjesta za istraživanje, uključujući slapove u Nacionalnom parku Krka te staru jezgru Šibenika.

Urednici CN Travellera za last minute ljetni odabir odmora preporučili su i Albaniju odnosno mjesto Ksamil na jugu te zemlje koje je, prema njihovom opisu, nevjerojatna destinacija s netaknutim plažama koje još uvijek nije toliko traženo pa se sigurno može rezervirati u kratkom  vremenu.

Neki od urednika izdvojili su Švicarsku, pogotovo Interlaken okružen jezerima i planinama s mogućnostima za aktivni i wellness odmor, kao i skijaški resort Morzine u francuskim Alpama u blizini švicarske granice i zračne luke u Ženevi, koje je i popularno ljetno odredište za šetače, brdske bicikliste, yogije i obitelji te kupanje u jezerima.

Na popisu se našao i jug Francuske, uključujući Marseilles, Cote d’Azur i druga manja mjesta, a u južnoj Francuskoj preporučuje se srednjovjekovni gradić Uzes, u kojemu se vidi, kako opisuju, savršena slika kakva Francuska može biti.

U Francuskoj dobar ljetni odmor u zadnji čas može biti, po preporuci urednika tog magazina, i u ruralnim područjima Pirineja, uključujući gradiće Lourdes, Foix i druge, dok u Španjolskoj preporučuju Malagu i Cadiz na jugu, te Faro u portugalskoj regiji Algarve, odakle se uz obalu lako može doći i do nekih drugih zanimljivih manjih mjesta.

T.R./hina

foto: cn traveller