Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Hrvatska ‘u prvom poluvremenu’ pobijedila Egipat i otišla u četvrtfinale

Hrvatska ‘u prvom poluvremenu’ pobijedila Egipat i otišla u četvrtfinale

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj…

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je pobijedila Egipat rezultatom 21:19. Bila su to opet dva totalno različita poluvremena naših rukometaša. Hrvatska je u prvom poluvremenu igrala suvereno i ‘gazila’ Egipat rezultatom 13:7, a onda je u nastavku stala i (opet) su si Babićevi izabranici zakomplicirali utakmicu. Kauboji će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolske.

U jako dobrom prvom poluvremenu briljirao je Zlatko Horvat s pet pogodaka, no onda se u nastavku dogodio neobjašnjivi pad. Kauboji su drugo poluvrijeme izgubili s 12:8, a igra je bila daleko ispod prikazane u prvom dijelu.

Umjesto istog nastavka i mirnog završetka utakmice, naši su reprezentativci dopustili suparnicima povratak u utakmicu lošim otvaranjem drugog poluvremena. Loše organiziranim napadima Babićevi izabranici ostali su čak 11 minuta bez pogotka i razbranili su egipatskog vratara Shahina koji je u tom razdoblju zaustavio sedam od devet šuteva.

Serijom 5-0 Egipat je sa -7 u 31. minuti došao do -2 (12-14) u 38. minuti. Isti su zaostatak imali i devet minuta poslije (14-16). Situaciju je tada popravio naš ponajbolji igrač Luka Cindrić koji je postigao tri od pet hrvatskih pogodaka za vodstvo 21-16 u 57. minuti. Ponovno se razbranio i Ivan Pešić te je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Egipćani su do kraja samo smanjili zaostatak do konačnih 21-19.

Polukontre i kontre bili su naše najjače oružje u prvom poluvremenu, no u nastavku smo stali s tom taktikom, iako se uoči utakmice naglašavalo da se Egipćani jako sporo vraćaju u obranu. Neprisiljene pogreške, bezidejnost i nonšalancija u napadu označili su drugo poluvrijeme i takva igra neće proći protiv vrlo jake Španjolske.

Već nam polako i objašnjenja s tzv. “Crnim rupama” smetaju, jer ako u svakoj utakmici imaš 3 “Crne rupe” onda to nisu rupe, nego je slučajnost i individualna kvaliteta razlog za onaj dobar period igre.

U redovima Egipćana najefikasniji su bili Ahmed Elahmar s pet i Mohamed Ibrahim Ramadan sa četiri gola.

N.H.

foto: HRS