gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Hrvatski građani preko Glova u 12 mjeseci naručili 1,7 milijuna burgera

Hrvatski građani preko Glova u 12 mjeseci naručili 1,7 milijuna burgera

Hrvatski građani su zadnjih godinu dana preko Glova naručili više od 1,7 milijuna raznih burgera, čime je Hrvatska među deset zemalja u kojima posluje Glovo u kojima se burgeri najviše naručuju, izvijestili su u petak iz Glova uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana hamburgera.

Međunarodni dan hamburgera u svijetu se obilježava 28. svibnja, povodom čega iz Glova iznose još neke trendove potrošnje u Hrvatskoj. Tako je u Zagrebu u proteklih godinu dana naručeno 850 tisuća burgera.

Veliki ljubitelji te hrane su i u Sisku, gdje su od svih proizvoda naručenih i kupljenih putem Glova u zadnjih 12 mjeseci čak 34 posto bili burgeri, a zatim slijede Velika Gorica, Varaždin, Rijeka i Karlovac.

Najviše u Hrvatskoj naručuju vrste cheeseburger, klasični burger i chicken burger, a burgeri se najčešće naručuju petkom i subotom, i u terminima od 20 do 21 sat.

Kao zanimljivost oko naručivanja te očito popularne brze hrane, Glovo iznosi i da je najskuplja narudžba bila nekoliko dana prije Božića 2021., točnije 20. prosinca, kada je u Zagrebu naručeno 30 hamburgera za oko 1.600 kuna.

Glovo je globalna platforma tj. aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda, koja je kao startup osnovana 2015. u Barceloni, a danas posluju u južnoj i istočnoj Europi, na Bliskom istoku i u Africi.

U Hrvatskoj su počeli s radom 2019. u Zagrebu, nakon čega su poslovanje proširili na još više od deset gradova.

T.R.

foto: Glovo

Tagovi: ,