Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / HT ulaže 19 milijuna kuna u optičku mrežu u Slavonskom Brodu

HT ulaže 19 milijuna kuna u optičku mrežu u Slavonskom Brodu

Hrvatski telekom (HT) počeo je u nekoliko naselja u Slavonskom Brodu implementaciju najmodernije optičke infrastrukture, u što ulaže 19 milijuna kuna, a uključenje prvih korisnika koji će imati gigabitne brzine pristupa internetu očekuje se početkom studenoga, izvijestili su u srijedu iz HT-a.

Ta optička infrastruktura, kako kažu iz HT-a, bit će dostupna za osam tisuća kućanstava na pet slavonskobrodskih područja – u naseljima Slavonija 1 i 2, Kolonija, Mikrorajon i Osječkoj ulici, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja listopada i potom uključenje prvih korisnika u studenom.

Kućanstava će time dobiti mogućnost korištenja ultrabrzog interneta, s brzinama većim od 100 Mbit/s, a koje bi u budućnosti mogle ići i preko 1 Gbit/s. Osim ovih pet područja u Slavonskom Brodu u pripremnoj fazi imamo i projektiranje optičke mreže u Runjaninovoj i Maričevićevoj te ulicama Joze Martinovića, Marka Majstorovića i Franje Kuharića, te bi optika na tom području trebala biti uvedena do kraja ove godine”, ističu iz HT-a.

Podsjećaju i da kontinuirano ulažu u razvoj i modernizaciju telekomunikacijske infrastrukture u Hrvatskoj, uz ocjenu da će se realizacijom tog projekta u Slavonskom Brodu, kao i u drugim gradovima i mjestima, unaprijediti korisničko iskustvo i omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda i usluga poput e-Građana, e-škole, e-zdravlja i e-parkinga za čije korištenje su potrebne velike pristupne brzine.

K.N.

foto: pixabay

Tagovi: ,