Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / I Huawei se oglasio u vezi prekida suradnje s Google-om

I Huawei se oglasio u vezi prekida suradnje s Google-om

Kao što smo već objavili jutros, krovna tvrtka tehnološkog diva Googlea, Alphabet Inc’s Google, prekida suradnju s Huaweijem, javio je Reuters pozivajući se na dobro upućeni izvor.

Huawei će tako izgubiti pristup za nadograđivanje telefona koji imaju Android. Isto tako, izgubit će pristup Google Play Storeu, Gmailu te drugim brojnim aplikacijama. Izvor je za Reuters rekao kako će Huawei moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama.

Glasnogovornik Googlea objavio je kako će trenutni korisnici Huaweijevih pametnih telefona s Google aplikacijama moći i dalje koristiti te aplikacije, kao i skidati nova ažuriranja za te aplikacije.

Huawei poslao diplomatski odgovor

“Huawei je do sada značajno doprinio razvoju i rastu sustava Androida širom svijeta. Kao jedan od ključnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog izvora kako bi razvili ekosustav koji će biti na korist kako korisnicima tako i industriji.

Mi ćemo nastaviti pružati sigurnosna ažuriranja, kao i usluge nakon prodaje svim korisnicima Huawei i Honor pametnih mobitela i tableta. Pokrit ćemo one koji su već prodani kao i onima koji su širom svijeta na zalihama.

Nastavit ćemo graditi siguran i održiv ekosustav softvera, kako bi pružili najbolje moguće iskustvo za korisnike širom svijeta”, poručili su iz Huaweija, kako prenosi The Verge.

Huawei je također otkrio da ima razvijen svoj operativni sustav, koji je počeo razvijati čim su se prvi put pojavile napetosti u odnosima s Amerikom. Kako će novi OS raditi i hoće li to zadovoljiti korisnike koji su većinom naviknuti na aplikacije iz Google-ovog Play Storea, pokazat će vrijeme.

novo.hr

foto: Huawei

Tagovi: , ,