interijeri

Home / interijeri/Poslovne vijesti / Ikea počinje nuditi svoje proizvode i na drugim prodajnim platformama

Ikea počinje nuditi svoje proizvode i na drugim prodajnim platformama

Ikea će probno prodavati svoj namještaj i putem drugih stranica za internetsku prodaju, što je dio šireg nastojanja tog švedskog proizvođača i lanca trgovina namještajem da se približi kupcima.

Lanac poznat po svojim velikim prodajnim centrima na rubovima ili u okolici velikih gradova također istražuje formate prodajnih centara za manje gradove. Ostale inovacije između ostalog uključuju i internetsko naručivanje proizvoda te njihovo podizanje u dostavnom centru, kakav je u srpnju otvoren u Čavlima kraj Rijeke.

Ti potezi odgovor su švedske kompanije na promjene u obrascima kupovine, piše BBC. Ikea nije navela koje će internetske stranice za prodaju biti dio njihovog testiranja, no prepostavlja se da su najveće – Alibaba i Amazon – vjerojatni kandidati.

Švedski lanac većinu od svojih 9.500 proizvoda prodaje na vlastitoj internetskoj stranici, no tvrtka je relativno kasno zakoračila na tržište internetske trgovine.

Izvršni direktor Inter Ikee Torbjoern Loeoef izjavio je za Financial Times da je zasnivanjem tog koncepta postignut najveći napredak u tome kako kupci dolaze u kontakt te upoznaju Ikeu. “Želimo saznati kako očuvati naš identitet na prodajnim platformama trećih kompanija”, kazao je.

Na globalnoj razini Ikea ima 403 prodajna centra te, unatoč pritisku internetske prodaje, u nadolazećoj godini planira ih otvoriti još 22, među ostalim u Indiji i Latviji.

Ikea prodajne centre trenutno ima u 49 zemalja, a u sljedećih pet godina planira i ulazak na tržište Južne Amerike. 

Inter Ikea je objavila u ponedjeljak da je u kolovozu promet na godišnjoj razini porastao 5 posto, na 38,3 milijarde eura. Ta kompanija prošlog mjeseca objavila je da kupuje Task Rabbit, aplikaciju koja spaja kupce s ljudima koji znaju sklopiti namještaj, te raditi poslove poput čišćenja ili bojanja.

T.R./h

foto: Ikea

Tagovi: