interijeri

Home / interijeri/Poslovne vijesti / IKEA povlači plinska kuhališta kupljena prije 1. siječnja 2018.

IKEA povlači plinska kuhališta kupljena prije 1. siječnja 2018.

Zbog mjera predostrožnosti, IKEA povlači na popravak ELDSLÅGA plinska kuhališta kupljena prije 1. siječnja 2018. nakon istrage nadležnih belgijskih tijela za nadzor tržišta, priopćili su u utorak iz Ikee.

Iz Ikee su objasnili kako je zbog ljudske pogreške kod dobavljača, u brzom plameniku ugrađena pogrešna mlaznica za plin, što je rezultiralo emisijskim razinama ugljičnog monoksida (CO) koje su iznad standarda EU tržišta. Istraga pokazuje da nema povećanog rizika od požara ili eksplozije. IKEA nije primila izvješća o incidentima, stoji u priopćenju.

Korisnike koji imaju ELDSLÅGA plinsko kuhalište kupljeno prije 1. siječnja 2018., iz Ikee pozivaju da prestanu koristiti brzi plamenik postavljen u gornjem desnom uglu ploče sve dok se ne obavi tehnički servis, svi ostali plamenici su sigurni za uporabu.

Kupci mogu kontaktirati IKEA Službu za kupce 01/445-5444 kako bi rezervirali vrijeme za tehnički servis. Potvrda o kupnji nije potrebna. Učinit ćemo sve od sebe kako bismo smanjili vrijeme čekanja, poručuju iz Ikee

Sporni proizvodi prodavani su u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Islandu, Češkoj, Hrvatskoj, Litvi, Srbiji, Rusiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Portugalu, Austriji, Njemačkoj, Belgiji i Francuskoj.

IKEA se ispričava zbog neugodnosti i zahvaljuje svim korisnicima na razumijevanju.

T.R.

foto: arhivaH

Tagovi: