gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Inspektorat opozvao škampe i smrznuto lišće limete

Inspektorat opozvao škampe i smrznuto lišće limete

Državni inspektorat Republike Hrvatske (DIRH) izvijestio je da su opozvani škampi proizvođača Laeso fish iz Ujedinjenog Kraljevstva zbog povećanih sulfita koji nisu označeni na proizvodu, te smrznuto lišće limete tajlandskog proizvođača zbog bakterije Salmonella virchow.

Opozvani Škampi 21-30, S 25 posto glazure, u smrznutom su pakiranju od jednog kilograma, imaju rok upotrebe do 29. kolovoza i nose LOT broja 21555. ž

Na proizvodu nije označen alergen – sulfiti, što može predstavljati rizik po zdravlje osjetljivih potrošača dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani i Uredbom o pružanju informacija o hrani potrošačima, izvijestila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. 

Proizvođač je Laeso fish ltd, Peterhead, Ujedinjeno Kraljevstvo, a veleprodaju obavlja METRO CASH & CARRY d.o.o., Zagreb.

Državni inspektorat izvijestio je potrošače da je opozvano i Smrznuto lišće limete od 100 grama s rokom najbolje upotrijebiti do 15. svibnja 2025. zbog utvrđene bakterije Salmonella virchow.

Proizvođač je Bangkok Dehydrated Marine Product Co., Ltd, Tajland, uvoznik: Heuschen & Schrouff OFT BV, Landgraaf , Nizozemska. Stavlja na tržište: PEKINŠKA PATKA j.d.o.o., Samobor.

T.R.

foto: pixabay