novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Institut IGH nadzire vodovodni projekt aglomeracije Varaždin

Institut IGH nadzire vodovodni projekt aglomeracije Varaždin

Institut IGH, zajedno s grupom ponuditelja, zaključio je ugovor o uslugama nadzora nad provedbom projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin”, od čega bi trebao uprihoditi gotovo 7 milijuna kuna.

Kako se navodi u obavijesti objavljenoj u petak, Institut IGH je vodeći član zajednice ponuditelja koju čine još i tvrtke Ecoenergy iz Varaždina te WYG savjetovanje, EPTISA Adria, Investinženjering i Safage iz Zagreba.

Ugovor je potpisan s varaždinskim komunalnim poduzećem Varkom, a njegova ukupna vrijednost je 21,8 milijuna kuna, od čega je udio Instituta IGH 6,86 milijuna kuna.

Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin obuhvaća područje Grada Varaždina i 10 općina – Sračinec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Maruševec, Vidovec, Beretinec, Sv. Ilija, Kneginec i Trnovec Bartolovečki. Projekt je vrijedan 610 milijuna kuna pri čemu će 70 posto novca za odvodnju i pročišćavanje dati Europska komisija, a država, Hrvatske vode i lokalna zajednica, sudjeluju s po deset posto.

U sklopu tog projekta do kraja 2018. godine trebala bi se izgraditi i u pogon pustiti 224 kilometra cjevovoda, pročistač vrijedan više od 150 milijuna kuna za 127.000 stanovnika te više od 100 raznih objekata (prepumpne stanice, sustavi za mjerenje itd.) te rekonstruirati postojeće cjevovode u dužini od 3 kilometra.

Institut IGH u petak je objavio i rezultate poslovanja u prvih devet mjeseci ove godine, koje je ta konzultantska tvrtka završila s dobiti u iznosu od 12,8 milijuna kuna. Prihodi IGH-a u tom su razdoblju porasli za 44 posto, na 160,8 milijuna kuna, od čega je 32 posto ostvareno u inozemstvu i to ponajprije na tržištima Gruzije, Kosova i BiH.

U izvješću se navodi i da je IGH na kraju rujna imaju ugovorenih, a neizvršenih aktivnih ugovora u vrijednosti 274,5 milijuna kuna, što je 17 posto manje nego krajem rujna 2016. godine. Vrijednost novougovorenih poslova iz prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosi, pak, 72,8 milijuna kuna.

novo.hr/hr

foto: faH