gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Isplaćeno više od 11 milijuna kuna za proizvođače šećerne repe i malim mljekarima

Isplaćeno više od 11 milijuna kuna za proizvođače šećerne repe i malim mljekarima

 Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je više od 11 milijuna kuna potpore proizvođačima šećerne repe i malim mljekarama, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo poljoprivrede.

Malim mljekarama su isplaćene potpore za sufinanciranje troškova sabiranja mlijeka proizvedenog u Hrvatskoj, a isplaćeno je 3,9 milijuna kuna za 21 korisnika.

Navedenim potporama, kako ističu iz Ministarstva, želi se zadržati postojeća razina otkupa, proizvodnje i prerade kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka te omogućiti nastavak rada malih mljekara i time očuvati proizvodnja mlijeka na malim gospodarstvima.

Pravo na potporu za šećernu repu ostvarili su proizvođači šećerne repe koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika i ostvarili su pravo na proizvodno vezanu potporu za šećernu repu te je za 376 korisnika isplaćeno ukupno 7,16 milijuna kuna, navode iz Ministarstva.

T.R.

foto: arh.novo.hr